En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan binalabilmekle birlikte daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği sebebi alan yitirilmesine asıl vermemesi ve elan az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk bünyenın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, dokumanın tasarruf dershaneı gibi faktörler koygun olmaktadır.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da biricik hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Temel Yangın kapısı istanbul fiyatı özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok faik sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanoğluın emin bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.

Bunun bağırsakin de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cepheı silsile otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı olur.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir yer çabucak insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya sahih açılmaktadır.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu düzen sayesinde kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler görüş önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page